Lektorë të ftuar

  1. Agnes Weiyun He – The State University of New York at Stony Brook

Jetesa dhe gjuhët përmes territoreve dhe kohës: Për një qasje dinamike të Diasporës Gjuhësore

 

  1. Evangelia Adamou – French National Centre for Scientific Research (CNRS)

Si diaspora ka formësuar Romët dhe gjuhën rome në shekuj: Nga India në Europë dhe Amerikë

 

  1. Silvia Pallini – LEM-Italia Association (European and Mediterranean Languages www.associazionelemitalia.org)

Kujtime ngacmuese – Tregimet mbi migrimin e shqiptarëve në Villa Badessa

 

  1. Paolo Coluzzi – University of Malaya

A është kthimi i tendencës së humbjes së gjuhëve një përpjekje e pashpresë? – rasti i gjuhëve minoritare e rajonale në Itali, me fokus special në Lombardi

 

  1. Dhori Q. Qirjazi  / Doris K. Kyriazis – The Aristotle University of Thessaloniki

Mbi gjendjen aktuale të variteteve shqipe në Greqi dhe varianteve greke në Shqipëri: largimi nga keqkuptimet “shkencore”

 

  1. Justyna Olko (Warsaw University) and Julia Sallabank (School of Oriental and African Studies, London)

Dekolonializimi i përpjekjeve për rigjallërimin e gjuhës