Këshilli Koordinues

Këshilli Koordinues i Qendrës së Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët është i përbërë nga nëntë përfaqësues prej institucioneve shtetërore dhe përfaqësues të komunitetit arbëresh.

Ai përbëhet nga 9 anëtarë si më poshtë:

 1. Akademia e Shkencave,  Akad. prof. dr. Pëllumb Xhufi
 2. Akademia e Studimeve Albanologjike Prof. Assoc. Dr. Merita Bruci
 3. Ministria përgjegjëse për Politikën e Jashtme, Znj. Enkelejda Riza
 4. Ministria përgjegjëse për Kulturën, Dr. Etleva Domi
 5. Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës, Prof.  Dr. Shezai Rrokaj
 6. Agjencia Kombëtare e Diasporës Znj. Sonila Hysi
 7. Tre përfaqësues të komunitetit Arbëresh një prej të cilëve nga komuna e Zarës në Kroaci:
  1. Z. Damiano Guagliardi
  2. Z. Giuseppe Chiaramonte
  3. Dr. Arta Dodaj, Zarë, Kroaci